Tink ID-Koll

Tink ID-Koll

I Tink-appen finns det nu ett enkelt och gratis sätt att bevaka sin identitet så att du tidigt kan upptäcka om någon har utsatt dig för ID-kapning eller kortbedrägeri.

Det här är ID-Koll

ID-Koll är en gratis tjänst som hjälper dig att få koll på din digitala identitet och kan dessutom hjälpa dig att upptäcka om du blivit utsatt för ID-kapning eller kortbedrägeri. Tink samlar data från över 45 svenska banker, kortutgivare, myndigheter och kreditupplysningföretag men det är framförallt våra 250 000 användare som hjälper varandra. Ju fler som rapporterar in bedrägerier desto smartare blir vårt system och kan varna andra.

Identitet & ägande

 • Identitet & ägande

  Ett sätt att upptäcka ID-kapning kan vara att ditt personnummer blir registrerat på ett nytt bolag, fastighet eller en ny adress. Tink scannar dagligen igenom register för att tidigt upptäcka om det har hänt.

 • Betalningsanmärkningar

  Att få en betalningsanmärkningar fast du aldrig har sett fakturan kan vara ett tecken på att ditt personnummer blivit kapat. Tink hämtar data från kronofogden och om något dyker upp får du en notis om det.

Kreditprövningar

 • Kreditprövningar

  Din kreditscore används av många företag för att bedöma din kreditvärdighet. Här kan du själv se var du ligger och när den ändras. Vi meddelar dig dessutom när din deklaration blir godkänd av Skatteverket.

 • Kontohändelser

  Genom att koppla in din bank kan Tink hålla koll och varna dig om du har någon misstänkt kontoaktivitet. Det kan vara misstänkt skimming, en dubbeldragning eller köp på ett varningslistat ställe.

ID-koll bild

Skaffa ID-Koll!

Skaffa ID-Koll!

Skaffa ID-Koll! Att komma igång med ID-Koll är både gratis och enkelt. Ladda ner Tink-appen som finns till både iPhone och Android, skapa ett Tink-konto och aktivera ID-Koll säkert med Mobilt BankID.