Tink tar in 85 miljoner från Creades och SEB för att lansera nästa generations banktjänster

Tink meddelar att de idag stängt sin serie-B finansiering ledd av Creades och SEB som tillsammans med ABN AMRO och Sunstone Capital investerar 85 miljoner i Tink. Pengarna kommer användas för lansering av nästa generations banktjänster och internationell expansion.

Tink har sedan lanseringen i Sverige för två och ett halvt år sedan etablerat sig som landets största fristående ekonomiapp med ca 350 000 användare. Tinks tjänst ger användaren möjlighet att samla alla banker och kort i en enda app, vilket gör det enkelt att få koll på sin ekonomi.

Nu tar Tink nästa steg och lanserar inom kort nästa version av tjänsten som ger användaren möjlighet att, oavsett bank, göra alla vanliga bankärenden, så som att föra över pengar, genomföra betalningar, scanna och godkänna fakturor, direkt i Tink-appen.

“I förlängningen handlar det om att vi bygger en virtuell bank, där konsumenten inte bara får bättre förståelse, tips och råd kring hela sin ekonomi, men också kan agera på det”, berättar Fredrik Hedberg, grundare och produktchef på Tink.

“Vi tycker det skall vara enkelt att göra smarta finansiella val och vill bidra med ökad transparens, vilket kommer gynna både konsumenten och de bästa bankerna. Att få med investerare med så gedigen erfarenhet och dessutom utveckla partnerskap med traditionella banker är såklart ett stort steg för ett bolag som Tink”, säger Daniel Kjellén, grundare och VD på Tink.

Finansieringen leds av Creades och SEB som tillsammans med ABN AMRO och Sunstone Capital investerar 85 miljoner i Tink. Creades har tidigare varit med och skapat innovativa fintech-bolag som Avanza och Klarna, och SEB är en av Nordens största och mest digitalt progressiva banker.

“Vi har sedan starten följt Tink och ser att företaget har potential att bli en stor framgång. Med ett starkt team och en innovativ produkt med helt nya möjligheter för användarna kommer nya Tink att på riktigt förändra bankbranschen”, säger Per Frankling, VD på Creades.

“Genom partnerskapet med Tink kommer vi att kunna utveckla ännu bättre digitala erbjudanden för våra kunder. Kombinationen av vårt helhetserbjudande och Tinks funktionalitet är ett bra exempel på hur etablerade banker och fintech-bolag kan skapa kundnytta tillsammans, säger Christoffer Malmer, co-head för division Företag & Privatkunder på SEB.

Om Tink

Tink är ekonomiappen som ger användaren enkel, smart och snygg överblick på sina pengar. I Tink kan användaren, oavsett bank, göra alla vanliga bankärenden; föra över pengar, betala räkningar och godkänna e-fakturor, direkt i Tink appen. Tink kategoriserar och analyserar alla transaktioner automatiskt och ger användaren värdefulla insikter och jämförelser av hennes ekonomi över tid. Tink grundades av entreprenörerna Daniel Kjellén och Fredrik Hedberg i Stockholm 2012 och har idag ca 350 000 användare.

Om Creades

Creades är ett börsnoterat investeringsbolag med långsiktiga engagemang i mindre och medelstora bolag. Creades affärsidé är att ge en god riskjusterad avkastning till sina aktieägare främst genom att investera i verksamheter där Creades kan fungera som en engagerad ägare. Innehaven omfattar bland annat Avanza Bank, Acne Studios, Transcom, Inet och Lindab. Creades har lång erfarenhet av investeringar i finansiella företag, förutom Avanza så har Creades tidigare varit ägare i bl.a. Klarna och Carnegie.

Om SEB

SEB är en ledande nordisk finansiell koncern. Som relationsbank erbjuder SEB i Sverige och de baltiska länderna rådgivning och ett brett utbud av finansiella tjänster. I Danmark, Finland, Norge och Tyskland har verksamheten en stark inriktning på företagsaffären och investment banking utifrån ett fullservicekoncept till företagskunder och institutioner. Verksamhetens internationella prägel återspeglas i att SEB finns representerad i ett 20-tal länder runt om i världen. Den 31 mars 2016 uppgick koncernens balansomslutning till 2 700 miljarder kronor och förvaltat kapital till 1 637 miljarder kronor. Koncernen har cirka 15 500 medarbetare. Läs mer på www.sebgroup.se

Om ABN AMRO Digital Impact Fund

ABN AMRO Digital Impact Fund är ABN AMRO’s riskkapitalfond med fokus på strategiska europeiska FinTech investeringar. ABN AMRO är en holländsk bank för privatpersoner, företag och private banking-kunder. ABN AMRO finns i över 20 länder och sysselsätter mer än 22.000 människor världen över. Besök www.abnamro.com för mer information.

Om Sunstone Capital

Sunstone Capital är ett ledande europeisk riskkapitalbolag med över 1 miljard dollar i förvaltat kapital. Sedan 2007 har Sunstone investerat i många europeiska tillväxtfasföretag, bland andra företag som Prezi, Podio (förvärvat av Citrix) och GetYourGuid.

För ytterligare frågor:

Tel: +46 765 866 434

E-post: press@tink.se