torsdag 27/7 klockan 16:54

Ekonomins förändrade spelplan

Anna Felländer är digitaliseringsekonomen med fokus på framtiden. Med ett minst sagt brett CV  har hon axlat roller inom allt från akademin, politiken, större företag samt startupscenen där hennes främsta fokus har varit på artificiell intelligens och fintech.

Hur påverkas vårt sätt att se på vår ekonomi av digitaliseringens framfart i samhället? Och hur bör de olika aktörerna samverka för att maximera nyttan av de nya teknologierna? Anna ger sin syn på dagens och morgondagens förändrade finansiella landskap.

Läs mer

måndag 10/7 klockan 11:14

Spara, konsumera… eller investera?

De vill utmana det svenska investeringslandskapet och strävar efter att göra privatekonomi mer lättillgängligt för unga människor. Unga Aktiesparare utbildar idag ca 13 000 medlemmar om finansmarknaden, sparande och investeringar. Med podcasten #PrataPengar tar de sig an tabun kring att prata om pengar och privatekonomi.

Philip Scholtzé är idag VD för Unga Aktiesparare och har haft ett intresse för aktier sedan tidiga tonåren. Han strävar efter att öka intresset och att få fler unga att förstå vinsten i att handla i aktier – och att göra detta i tidig ålder.

Läs mer

fredag 30/6 klockan 16:03

Impulsköpet – konsumentens värsta fiende?

Kampen om konsumenten – den till synes aldrig sinande fejd där företag, marknadsförare och producenter ständigt slåss om att knyta fler till sig genom olika påverkansförsök. En hel värld av strategier, där alla vill åt samma sak – din köpbenägenhet och din lojalitet. Det är också pga dessa påverkansförsök som gör att det ibland kan verka omöjligt att kliva in i en butik och “bara” köpa en cola. Istället kommer vi ut ur butiken med mycket mer än så.

Kan vi som konsumenter göra något för att undvika att bli påverkade av dessa strategier?

Erik Modig, forskare inom konsumentbeteende på Handelshögskolan i Stockholm och aktuellt med boken Bang for the buck (www.bangforthebuck.com) som just går in på hur företag ska kommunicera för att faktiskt påverka sina kunder. Han om någon borde veta vilka strategier företag använder för att marknadsföra sina produkter. Vi frågade Erik, som också är djupt engagerad i frågan om hur konsumenter blir mer resistenta mot påverkansförsök, om hur man bör tänka för att bättre motstå företags strategier.

Läs mer

torsdag 15/6 klockan 14:05

5 saker du kan få för 5900 kronor

De som har flyttat sina bolån i Tink har i snitt sparat 5900 kronor per år. Men hur mycket är det egentligen? För att göra det mer konkret – här är en lista på saker du kan göra för pengarna.

Läs mer

onsdag 24/5 klockan 13:30

Jämställda investeringar. Fungerar de?

Företag med lika andel män och kvinnor verkar gå bättre än andra, men när Sandra Lindqvist skulle ta tag i sitt sparande och ville investera i en jämställdhetsfond så fanns det ingen. Hon bestämde sig för att göra något åt saken och grundade Framtidsfeministen, som förvaltar en portfölj där bolagen har minst 40% kvinnor i högsta ledningen. Fonden har varit väldigt framgångsrik och vi tog ett snack med Sandra för att ta reda på varför – och vad vi kan vänta oss av framtiden.

Läs mer

onsdag 17/5 klockan 08:54

Hur man blir en ”mood manager” över sitt hem

Inredningsdesignern Madeleine Asplund Klingstedt har kallats för ”the mood manager” av sina vänner för sin förmåga att ordna en mysig belysning vid rätt tillfälle. Här delar hon med sig av sina bästa tips på hur man ger sin lägenhet ett lyft inför värderingen. Denna intervju är del i en serie om inredning och design för att fira att du nu kan
byta bolån och värdera din bostad i Tink.

Läs mer

onsdag 26/4 klockan 15:55

Det sitter i detaljerna

Rebecca Kobus är inredningsstylisten som inspirerar tusentals med sitt Instagramkonto Inredningsdetaljer. Läs hennes grymma tips på hur man inreder för en billig peng. Dessutom berättar Rebecca om sina bästa konton på Instagram för inredningsinspo! Denna intervju är del i en serie om inredning och design för att fira att du nu kan byta bolån och värdera din bostad i Tink.

Läs mer

måndag 24/4 klockan 11:58

Nu kan du värdera din bostad i Tink

Ta reda på hur mycket din bostad är värd, direkt i appen. Tink har samarbetat med Booli för att du ska få rätt värdering på ditt hem, utan att behöva fråga en mäklare.

Läs mer

onsdag 19/4 klockan 12:51

När färgen får ta över

Tekla Severin är inredningsarkitekten som tröttnade på de gråa miljöer som kunderna frågade efter. Istället gick hon sin egen väg som set designer och fotograf, med en distinkt stil av färg och form. Läs om Teklas bästa budgettips och hur hennes drömhem skulle se ut. Denna intervju är del i en serie om bostad, inredning och design för att fira att du nu kan få till bolånet i Tink.

Läs mer

tisdag 4/4 klockan 12:14

Att sälja en lägenhet utanför ramarna

Fantastic Frank är en liten mäklarbyrå med stora idéer. Bolaget grundades 2010 och har kontor i Stockholm och Berlin. Bakom framgången ligger annonser med starka bilder som sprids snabbt i sociala medier. Grundaren Sven Wallén delar med sig av tips som kan höja värdet på din bostad och berättar om hur marknaden ser ut just nu. Denna intervju är del i en serie om bostad, inredning och design för att fira att du nu kan få till bolånet i Tink.

Läs mer

tisdag 28/3 klockan 14:59

(Trumvirvel) Och våra snitträntor är…

Tanken var att du som användare inte ska behöva ringa runt till olika banker och förhandla –  utan att vi, med 400 000 användare i ryggen, ska förhandla åt dig. Så, hur mycket har vi hjälpt våra användare hittills? Det visar sig att resultaten har varit väldigt bra, trots att det bara gått en månad.

Läs mer

torsdag 9/3 klockan 14:47

Högst värdering
ger inte högst slutpris

Magnus Jonzon, kontorschef på Notar Södermalm, är en av Stockholms mest framgångsrika mäklare. Med 114 stycken annonser förra året till ett värde av nära en halv miljard är det få som har bättre koll. Tink har satt sig ner för att höra med honom vad som är viktigt att tänka på ute på Sveriges glödheta bostadsmarknad.

Läs mer

måndag 20/2 klockan 07:14

Nu förnyar vi bankvärlden

Vi är oerhört stolta att idag få dela med oss av en spännande nyhet. Med vår vision om att förnya och förändra bankvärlden har vi sedan starten 2013 hjälpt folk att hålla koll på sina pengar. Men för många är ekonomi fortfarande något jobbigt och svårt.

Idag tar vi på Tink första steget mot att hjälpa folk mot en bättre ekonomi – genom att göra det enkelt att göra smarta ekonomiska val. Denna vision vill även SEB, SBAB, Collector, American Express och Santander vara med på. Tillsammans lanserar vi idag möjligheten att flytta ditt bolån för att få en bättre boränta och att öppna ett sparkonto med sparränta hos någon av våra partners – direkt i appen! Inom kort kommer du även kunna ansöka om privatlån och kreditkort. Nyheterna lanseras på iPhone (Android kommer snart).

75% av våra användare med bolån skulle kunna sänka sin ränta i Tink och vår lägsta ränta just nu är 1.21%. Du tar reda på hur du ligger till under vår nya flik “Boende” i Tink. Där kan du även jämföra räntorna hos landets banker, se vad snitträntan är i ditt område och enkelt flytta ditt bolån på 5 minuter.

Dessutom kan nu de 65% av våra användare som inte får ränta på sitt sparande flytta sina pengar till ett sparkonto med ränta. Och detta är bara början mot målet att samla marknadens bästa erbjudanden på ett och samma ställe!

Spana in allt nytt här och få till din ekonomi med Tink.

onsdag 18/1 klockan 14:06

Economista får
30 000 kvinnor att prata ekonomi med varandra

Gruppen Economista har fått över 30 000 medlemmar på mindre än tre månader. I gruppen diskuteras allt från bolån, spartips och försäkringar till investeringar och aktiehandel – och just det ja, gruppen är endast för tjejer. Tink har träffat en av gruppens grundare – Anna Svahn, en 24 årig trader som nyligen flyttat till Stockholm för att prata Economista, pengar och sparande.

Läs mer

onsdag 21/12 klockan 16:34

Ditt år i siffror 2016

Vart tog pengarna egentligen vägen under 2016? Blev det orimligt mycket pengar på kläder eller prioriterade du resor, restaurangbesök eller kanske helt enkelt sparande? Tink har summerat konsumtionsåret för 350 000 tinkare – hur blev ditt 2016?

Läs mer

tisdag 23/8 klockan 09:30

Så fixar du ekonomin efter semestern

Visst blev det en fin sommar? Och med en fin sommar kommer en hel del utgifter. Nu börjar de flesta komma tillbaka till vardagen efter semestertiderna och i vanlig ordning kan det kännas lite extra kärvt ekonomiskt. Men det är onödigt att få ångest över en tid som har varit kul – vi listar därför fem enkla knep för att få kassan i form igen inför hösten! Läs mer

fredag 15/7 klockan 08:50

Gabriela’s Stockholm Story

This week Tink is hosting @movetostockholm at Twitter, to show the world who we are and what Stockholm is for us. During the week you’ll be able to read three different mini interviews with talents at Tink, who all followed their hearts and moved to Stockholm! Läs mer

onsdag 13/7 klockan 08:41

Jonatan’s Stockholm story

This week Tink is hosting @movetostockholm at Twitter, to show the world who we are and what Stockholm is for us. During the week you’ll be able to read three different mini interviews with talents at Tink, who all followed their hearts and moved to Stockholm! Läs mer