tisdag 4/4 klockan 12:14

Kan en rökmaskin öka värdet på lägenheten?

Fantastic Frank är en liten mäklarbyrå med stora idéer. Bolaget grundades 2010 och har kontor i Stockholm och Berlin. Bakom framgången ligger annonser med starka bilder som sprids snabbt i sociala medier. Grundaren Sven Wallén delar med sig av tips som kan höja värdet på din bostad och berättar om hur marknaden ser ut just nu. Denna intervju är del i en serie om bostad, inredning och design för att fira att du nu kan få till bolånet i Tink.

Läs mer

tisdag 28/3 klockan 14:59

(Trumvirvel) Och våra snitträntor är…

Tanken var att du som användare inte ska behöva ringa runt till olika banker och förhandla –  utan att vi, med 400 000 användare i ryggen, ska förhandla åt dig. Så, hur mycket har vi hjälpt våra användare hittills? Det visar sig att resultaten har varit väldigt bra, trots att det bara gått en månad.

Läs mer

torsdag 9/3 klockan 14:47

Högst värdering
ger inte högst slutpris

Magnus Jonzon, kontorschef på Notar Södermalm, är en av Stockholms mest framgångsrika mäklare. Med 114 stycken annonser förra året till ett värde av nära en halv miljard är det få som har bättre koll. Tink har satt sig ner för att höra med honom vad som är viktigt att tänka på ute på Sveriges glödheta bostadsmarknad.

Läs mer

måndag 20/2 klockan 07:14

Nu förnyar vi bankvärlden

Vi är oerhört stolta att idag få dela med oss av en spännande nyhet. Med vår vision om att förnya och förändra bankvärlden har vi sedan starten 2013 hjälpt folk att hålla koll på sina pengar. Men för många är ekonomi fortfarande något jobbigt och svårt.

Idag tar vi på Tink första steget mot att hjälpa folk mot en bättre ekonomi – genom att göra det enkelt att göra smarta ekonomiska val. Denna vision vill även SEB, SBAB, Collector, American Express och Santander vara med på. Tillsammans lanserar vi idag möjligheten att flytta ditt bolån för att få en bättre boränta och att öppna ett sparkonto med sparränta hos någon av våra partners – direkt i appen! Inom kort kommer du även kunna ansöka om privatlån och kreditkort. Nyheterna lanseras på iPhone (Android kommer snart).

75% av våra användare med bolån skulle kunna sänka sin ränta i Tink och vår lägsta ränta just nu är 1.21%. Du tar reda på hur du ligger till under vår nya flik “Boende” i Tink. Där kan du även jämföra räntorna hos landets banker, se vad snitträntan är i ditt område och enkelt flytta ditt bolån på 5 minuter.

Dessutom kan nu de 65% av våra användare som inte får ränta på sitt sparande flytta sina pengar till ett sparkonto med ränta. Och detta är bara början mot målet att samla marknadens bästa erbjudanden på ett och samma ställe!

Spana in allt nytt här och få till din ekonomi med Tink.

onsdag 18/1 klockan 14:06

Economista får
30 000 kvinnor att prata ekonomi med varandra

Gruppen Economista har fått över 30 000 medlemmar på mindre än tre månader. I gruppen diskuteras allt från bolån, spartips och försäkringar till investeringar och aktiehandel – och just det ja, gruppen är endast för tjejer. Tink har träffat en av gruppens grundare – Anna Svahn, en 24 årig trader som nyligen flyttat till Stockholm för att prata Economista, pengar och sparande.

Läs mer

onsdag 21/12 klockan 16:34

Ditt år i siffror 2016

Vart tog pengarna egentligen vägen under 2016? Blev det orimligt mycket pengar på kläder eller prioriterade du resor, restaurangbesök eller kanske helt enkelt sparande? Tink har summerat konsumtionsåret för 350 000 tinkare – hur blev ditt 2016?

Läs mer

tisdag 23/8 klockan 09:30

Så fixar du ekonomin efter semestern

Visst blev det en fin sommar? Och med en fin sommar kommer en hel del utgifter. Nu börjar de flesta komma tillbaka till vardagen efter semestertiderna och i vanlig ordning kan det kännas lite extra kärvt ekonomiskt. Men det är onödigt att få ångest över en tid som har varit kul – vi listar därför fem enkla knep för att få kassan i form igen inför hösten! Läs mer

fredag 15/7 klockan 08:50

Gabriela’s Stockholm Story

This week Tink is hosting @movetostockholm at Twitter, to show the world who we are and what Stockholm is for us. During the week you’ll be able to read three different mini interviews with talents at Tink, who all followed their hearts and moved to Stockholm! Läs mer

onsdag 13/7 klockan 08:41

Jonatan’s Stockholm story

This week Tink is hosting @movetostockholm at Twitter, to show the world who we are and what Stockholm is for us. During the week you’ll be able to read three different mini interviews with talents at Tink, who all followed their hearts and moved to Stockholm! Läs mer

måndag 11/7 klockan 08:59

Yuliia’s Stockholm story

This week Tink is hosting @movetostockholm at Twitter, to show the world who we are and what Stockholm is for us. During the week you’ll be able to read three different mini interviews with talents at Tink, who all followed their hearts and moved to Stockholm! Läs mer

måndag 13/6 klockan 11:11

Nya Tink – framtidens banktjänster i din hand

Vi kan med glädje berätta att vi idag släpper en helt ny version av Tink! De nya funktionerna kommer successivt att bli tillgängliga för alla våra användare under sommaren. Till att börja med är den övergripande designen och strukturen uppdaterad för att göra Tink ännu enklare och smartare att använda. Men den allra största nyheten är att du med nya versionen kan göra överföringar, betala räkningar och godkänna e-fakturor – direkt i Tink.
Läs mer

tisdag 24/5 klockan 12:58

Fem frågor om Tink du alltid undrat över

Titt som tätt trillar det in frågor till Tink, antingen via vår support eller på någon utav våra sociala sidor. Alla frågor som ställs och all feedback som ges av våra användare är det viktigaste vi har – utan er input skulle Tink aldrig kunna utvecklas i den snabba takt som den gör. Därför har vi i det här inlägget lyft fram några av de nu vanligaste frågorna som kommer in till oss – kanske ger någon av dem svar på en fråga du velat ställa, men inte gjort än? Stort tack till alla användare, ni gör Tink till världens bästa ekonomiapp!

När kommer min bank till Tink?

Många frågar om när just deras bank kommer att kunna kopplas till Tink. Vi arbetar hela tiden med att lägga till nya banker och kort. Många banker finns med på vår lista över framtida integrationer och när någon hör av sig om en bank som inte har funnits på agendan, skriver vi till den. Tink har det här året väldigt mycket på gång och vissa banker kan ta lite extra lång tid att sätta igång – därför kan just din önskvärda bank dröja. De banker som är störst samt har mest aktiva användare prioriteras såklart. Håll gärna utkik på Facebook-sidan eller Twitter, där uppdaterar vi direkt när vi har integrerat en ny bank. 

När kan jag börja göra egna kategorier i Tink?

Det här med att skapa egna kategorier är något som vi på Tink ofta får frågor om, önskan att kunna skräddarsy en struktur för sin privatekonomi är det många människor som har.  Vi har dock inga planer på att skapa en funktion som tillåter egna kategorier. Varför det undrar du säkert! Vi har gjort ett par tester och det vi ser är att många är entusiastiska i början men sen orkar man inte göra all manuellt jobb och tappar fart. Tink blir då rörigt och svårt att använda. Vi på Tink strävar hela tiden efter att göra en app som är lätt och smart för användaren då privatekonomi generellt kan ha en ganska hög tröskel att sätta sig in i. 

Vi förstår dock att vi alla har olika behov och har försökt att skapa ett alternativ som vi kallar ”taggar”. Läs gärna mer om taggar här: https://www.tink.se/sv/2014/03/nu-kan-du-tagga/ Du kan sedan söka på dina taggar och/eller skapa sök-budgetar med taggen som söktext.

Varför går det inte att se transaktioner längre bak än ett visst datum?

En stor tjusning med Tink är att man, på ett enkelt sätt, kan gå långt tillbaka i sin transaktionshistorik och jämföra sin ekonomi över tid. Längden på den historiken är dock inte något som Tink kan påverka – vi kan hämta hem transaktioner lika långt tillbaka som din banks egen app levererar. Det är alltså en funktion vars fulländan skiljer sig åt bankerna emellan. En bank har till exempel 90 transaktioner per konto som maxgräns, medan andra har mer eller mindre. Det du kan göra är att kontinuerligt uppdatera din bankkoppling i Tink så att dina senaste transaktioner alltid syns i appen, efter hand sparas mer och mer data i Tink så du får mer historik. 

När kan jag börja ”splitta” transaktioner till olika kategorier?

Att kunna dela upp utgifter och inkomster som man vill är något som efterfrågas mer och mer –  särskilt på grund av den allt mer frekventa användningen av appar som Swish (du kanske bjuder två kompisar på lunch – sen får du två swishbetalningar tillbaka). Tink arbetar nu för fullt med göra en sådan funktion möjlig. Det är lite klurigare än vad man kan tro och det tar lite längre tid än vad vi tänkt, men det kommer! Håll gärna utkik på våran Facebooksida eller Twitter för uppdateringar och nyheter.

Ibland visas det data som inte stämmer i min ID-koll. Vad beror det på?

Ibland hör det av sig användare till oss som upplever att ID-Koll visar fel. Kanske har den varnat för dubbeldragningar eller liknande – men när du kollar med din bank så finns ingen dubbeldragning. Ibland kan det vara så att vi har fått in två transaktioner som sedan rättas av banken, då är det alltså inget problem, då kan du bara acceptera varningen och allt är lugnt. Vi hämtar all vår data från kreditupplysningsföretaget Credit Safe, som i sin tur hämtar sin information från olika myndigheter. Om det är något som du vet inte är korrekt i din ID-koll, rekommenderar vi att du först och främst tar kontakt med Creditsafe på 031-725 50 00. Du kan även  kontakta Bolagsverket på 0771-670 670 eller Skatteverket på 0771-56756, som hanterar datan från början.

torsdag 28/4 klockan 10:48

Vårstäda ditt ekonomiska mindset!

Nog för att det är ostadigt väder för tillfället – men visst är det vår nu? När vädret blir varmare och en ny årstid gör entré brukar det också bli tid för förändringar. Likt årstiderna skiftar, skiftar vi garderob, humör och kanske en och annan vana. Varför inte passa på att skifta sin ekonomi till något bättre när vi ändå är igång? Tink listar tre handfasta tips för dig som vill vårstäda inställningen till dina pengar – och få mer tid till det du älskar!
Läs mer

måndag 25/4 klockan 14:08

Sommarspara med Margaux!

Margaux Dietz från Stockholm är chefredaktör för den snabbväxande plattformen Devote, har en av Sveriges största bloggar – och är en riktig livsnjutare. Men hur spenderar egentligen någon som tackar ja till det mesta av livets goda? Tillsammans med Tink utmanar Margaux sig själv och sitt sparande under kommande veckor – läs hennes inlägg här eller kika in på devote.se/margaux för pepp inför sommaren! Läs mer

fredag 15/4 klockan 13:31

Säg hej till vår praktikant Filippa!

Den här veckan har Tinks kommunikationsavdelning fått låna grymma praktikanten Filippa Wähl från Handelshögskolan. Nedan följer hennes alldeles egna reflektioner kring studentlivet som nyinflyttad i Stockholm – och hur man får pengarna att räcka till, förstås.
Läs mer

måndag 11/4 klockan 10:55

Tiden som är nu – med TID Watches

Våra vänner på det svenska klockmärket TID Watches sitter på Torsgatan här i Stockholm och jobbar med nya sätt att tänka runt tid. Vi har bjudit in dem till att dela med sig av sina reflektioner kring just tid, prioriteringar och det lilla extra här i livet. Läs mer

fredag 1/4 klockan 12:39

Minimalisterna: den gömda alternativkostnaden

Våra tidigare gästbloggare Minimalisterna berättar insiktsfullt i ett inlägg på deras egen blogg om tid, fokus och pengar som försvinner med små beslut man tar varje dag. Tinkbloggen återger hela inlägget nedan, men gå in på Minimalisterna för mer inspiration! Vad tackar du nej till när du tackar ja? Läs mer

tisdag 22/3 klockan 11:23

Fråga, fira och jämför – dags att prata pengar!

Pengar är ett känsligt ämne. Visste du att det är så pass känsligt att döden och sex är ämnen som man hellre pratar om runt lunchbordet på jobbet? Jodå, det är sant! Mer än varannan svensk har skämts någon gång över sin privatekonomi och vill hemskt ogärna dela med sig av vad de lägger sina pengar på, visar flera undersökningar. En tredjedel mår direkt dåligt när de tänker på sin ekonomi. Det tycker vi på Tink är onödigt – att konsumera är något oundvikligt som vi alla gör varje dag, mer eller mindre. Ändå vrider vi obekvämt på oss när pengar kommer på tal. Läs mer

tisdag 8/3 klockan 14:58

Rik på livet med Jan Bolmeson

Nedan följer en del av en serie med gästbloggsinlägg som präglas av framtidsvisioner och tankar om hur man genom att tjäna, spara eller hantera sin ekonomi på ett alternativt sätt kunna bryta sig loss från det vanliga sättet att leva. Inläggen är bloggarnas egna berättelser om hur just de gör för att uppnå ett liv med mer utrymme för sig själva, sina nära och det de älskar.

“Alla har vi 24 timmar varje dag – det är upp till oss hur vi väljer att investera dem”. Jan Bolmeson, skaparen av den framgångsrika bloggen RikaTillsammans, avslutar idag vår serie ”Rik på livet”. Vi hoppas att våra gästbloggare har inspirerat er till nya perspektiv – och ett rikare liv! Läs mer