Tink – en ny tjänst för att följa dina pengar

Pressmeddelande 2013-09-16

I dag lanseras Tink i Apples App Store. Tink är en helt ny app som för första gången gör det enkelt och roligt att hålla koll på privatekonomin. Enligt en undersökning bland appens testanvändare uppger mer än hälften av de tillfrågade att man lyckats spara minst femhundra kronor eller mer genom att använda Tink.*

Tink sorterar och kategoriserar inkomster och utgifter baserat på inköpsställe, storlek och transaktionstyp. Appen är gratis att ladda ner och analyserar och presenterar information från de bankkonton och kort som användaren väljer att ansluta till. Tink hämtar automatiskt information från Sveriges 16 största banker och kreditkort.

Tink måste inte nödvändigtvis användas för att spara pengar, men tjänsten ger möjlighet att fatta medvetna beslut. – Att veta var och när man köper vissa varor ger användarna kunskap om hur man kan spara pengar med minimal uppoffring. Eller så kanske man väljer att omdisponera sina utgifter på ett sätt som gör att de känns mer värdefulla, säger Daniel Kjellén, VD och en av grundarna av Tink.

Genom Tink kan man bara läsa information, aldrig utföra köp eller överföringar. Om någon mot förmodan skulle komma över ens personliga inloggningsuppgifter så kan de se ens transaktioner, inget annat.

Trots det har Tink samma säkerhetskrav som en bank, vad gäller allt från krypteringar och mjukvaruarkitektur till serverskydd. All kommunikation så som statistik och transaktionsdata mellan Tink och användarens webbläsare är krypterad. Tink testas regelbundet för sårbarheter och säkerhet i appen.

– Säkerheten måste vara hög eftersom det handlar om människors integritet. Vi lämnar aldrig ut personlig eller identifierbar information till tredje part. Människor ska lita på oss med sin privatekonomi och vi måste förtjäna den tilliten.

*Tink har genomfört en undersökning bland 100 betatestare av appen. Frågorna baseras på om användaren har lyckats spara 500 kronor eller har hittat besparingsmöjligheter på minst 500 kronor med hjälp av Tink.

Tinks app finns att ladda ner gratis från App Store till iPhone.
Högupplösta bilder: http://www.tink.se/press
Presentationsfilm: http://vimeo.com/tinkapp/foljpengarna

För mer information:
Daniel Kjellén, VD, +46 765 866 434, daniel.kjellen@tink.se

Om Tink
Tink är en gratis tjänst som ger användaren en överblick och kontroll över sin privatekonomi. Användaren ansluter
sina bankkonton och kreditkort och Tink gör informationen lättöverskådlig genom att automatiskt kategorisera
transaktioner och presentera dem på ett enkelt sätt för användaren. Tjänsten finns tillgänglig för iPhone och på
webben. Tink grundades i juni 2012 av entreprenörerna Daniel Kjellen och Fredrik Hedberg och har sin bas i
Stockholm. För mer information: www.tink.se